keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Suklaakeksijuustokakku

Ensin en meinannut julkaista tätä ohjetta ollenkaan, sillä kakulleni kävi vähän kehnosti. Se oli paistunut juuri valmiiksi ja näytti oikein onnistuneelta, mutta minä jotenkin onnistuin heittämään sen lattialle samalla kun nostin sitä uunista pois. Jotenkin paniikissa painelin kakkumössön lusikalla takaisin vuokaan, mutta lopputulos ei näyttänyt kovin nätiltä... Kaikki kerrokset menivät pilalle, mutta suklaakuorrutuksen jälkeen kakku ei näyttänyt enää niin pahalta. Tässä kuitenkin kuva siitä, miltä kakun olisi pitänyt näyttää. Ohje on siis samaiselta sivulta, hieman muuteltuna.

Suklaakeksijuustokakku

    Pohja:
    160 g (4-5 dl) Domino-keksimuruja
    30 g voita
    3/4 dl fariinisokeria
    (1 tl kanelia)

    Täyte:
    800 g Philadelphia-tuorejuustoa
    2 dl sokeria
    80 ml kuohukermaa
    2 rkl vehnäjauhoja
    (1 tl vaniljauutetta)
    4 munaa
    120 g Domino-keksimuruja (keksien yhteimäärä siis 280 g)

    Päälle:
    230 ml kuohukermaa
    350 g tummaa suklaata


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmista pohja murskaamalla keksit, sulata voi. Sekoita ainekset keskenään ja painele n. 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voit vuorata vuoan ensiksi leivinpaperilla, jos haluat.
Paista uunissa n. 5 min, anna jäähtyä.
Valmista täyte sekoittamalla tuorejuuston ja sokerin keskenään tasaiseksi, lisää kuohukerma, vehnäjauhot, vaniljauute ja munat, jälkimmäiset yksi kerrallaan. Kannattaa käyttää käsivatkainta, jotta saat samettisen rakenteen.
Murskaa 120 g Domino-keksejä. Kaada noin puolet juustokakkutaikinasta vuokaan, ripottele päällee keksimurut mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Kaada päälle loput juustokakkutaikinasta ja paista uunin alatasolla n. 40 minuutin ajan.
Valmista päällinen yksinkertaisesti sulattamalla ainekset kattilassa, kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut täydellisesti kermaan.
Anna hieman jäähtyä, kaada vielä hieman lämpöisen juustokakun päälle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna olla jääkaapissa mielellään yön yli.

Vinkkejä:
-Itse puolitin kakun ainesmäärät ja leivoin 15-senttiseen vuokaan, siltikin kakusta riitti syötävää.
-Voit testata kakun kypsyyttä puutikulla, kypsästä kakusta ei pitäisi tarttua taikinaa puutikkuun. Jos haluat vähentää kakun halkeilua uunista poistamisen jälkeen, voit sulkea 40 minuutin paistamisen jälkeen uunista virran ja jättää kakun uuniin, uuninovi kiinni. Itse en välitä moisesta, varsinkin kun päälle tulee vielä suklaakerroskin.

1 kommentti :

Noora kirjoitti...

Oih nammm! Varmaan ihan taivaallinen kaakku! =)