maanantai 7. toukokuuta 2012

Kahden maun juustokakku

Tein viikonlopun juhliin hyydytettyä juustokakkua, josta kaikki tuntemani ihmiset pitävät. Itse kuulun juustokakkuasioissa uunissa paistettujen kannattajiin, mutta hyydytetty on aina varmempi!
Halusin alun perin tehdä kahden värin juustokakkua, mutta koska persikka- ja sitruunaseokset olivat melkein saman värisiä, kakusta tulikin vain kahden maun juustokakku. Ohje on todella peruskauraa, mutta ajattelin julkaista sen kuitenkin, jos joku tarvitsee joskus ohjeen pohjaa monivärisille juustokakuille.

Kahden maun juustokakku (pieni kakku)

Pohja:
100 g Digestivejä
50 g voisulaa

Täytteisiin:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
200 g säilykepersikkaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
5 liivatelehteä

Koristeluun:
200 g säilykepersikkaa

Murskaa pohjan keksit vaikka pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keskenään. Vuoraa leivinpaperilla n. 15-senttinen irtopohjavuoka ja painele keksiseos pohjalle. Laita kylmään odottamaan.
Laita 2 1/2 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Vatkaa keskenään kulhossa vaniljakastike. Lisää tuorejuusto ja sokeri. Soseuta persikka. Ota vanila-tuorejuustoseoksesta puolet eri kulhoon, sekoita toiseen puolikkaaseen persikkasose. Laita maustamaton seos kylmään odottamaan.
Lämmitä tilkka vettä/mehua mikrossa melkein kiehuvan kuumaksi, purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sekoita yksi kerrallaan veden sekaan. Anna hieman jäähtyä. Lisää neste persikalla maustettuun seokseen nauhana, sekoita samalla. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. kahden tunnin ajan.
Laita loput 2 1/2 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Pese sitruuna ja raasta puolikkaan sitruunan kuori maustamattomaan vanilja-tuorejuustoseokseen. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu ja lämmitä mikrossa kuumaksi. Sekoita joukkoon taas liivatelehdet ja lisää neste seokseen. Kaada seos hyytyneen persikkatäytteen päälle ja anna hyytyä n. kahden tunnin ajan. Koristele kakku persikkaviipaleilla.

Vinkkejä:
-Tätä samaa pohjaa käyttämällä saat vaikka minkä makuisia yhdistelmiä: esimerkiksi mansikka-lime ja vadelma-persikka. Kerroksia voi tehdä vaikka vielä kolmannenkin samaa tekniikkaa käyttäen.



5 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

tuleeko tuosta kakusta sitten liian matala jos leipoo n.24 cm vuokaan kun itellä ei oo pienempää?

anskusiili kirjoitti...

Ei siitä nyt mikään ihan lätty tule, kun tuo oli 15-senttiseen aika korkea. : )

Unknown kirjoitti...

Awww, nam nam! =) Pitäiskö yrittää väsätä tämmönen synttäritarjottavaksi...täytyy tallentaa suosikkeihin siltä varalta! ;)

anskusiili kirjoitti...

Minna: : )

Alexandra kirjoitti...

tätä on pakko kokeilla!!:)