lauantai 8. joulukuuta 2012

Luumutortut


Nämä luumutortut ovat kiireisen jouluherkkua, sillä valmistaminen vie valehtelematta pari minuuttia, ja lopputulos on yllättävän mainio! Maistoin näitä äidilläni, joka oli löytänyt ohjeen Kotiliedestä.
Toistaiseksi olen tänä vuonna joutunut luottamaan jouluherkuissa puolivalmisteisiin, sillä kiire on kova yliopiston puolella vielä viikon-parin verran. Sitten pääsen rentoutumaan ja LEIPOMAAN, näkisittepä miten paljon minulla on reseptejä tallessa kirjanmerkeissä.

Luumutortut (15 kpl)

1 pkt (5 kpl) voitaikinalevyjä
1 muna
1 1/2 dl Valion vaniljarahkaa
3 tuoretta luumua
raesokeria

Anna taikinalevyjen sulaa puolisen tuntia huoneenlämmössä.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Leikkaa jokainen levy kolmeen osaan. Paina lusikalla pieni syvennys keskelle levyä, voitele reunat kananmunalla.
Lusikoi pieni määrä rahkaa levyn keskelle, lisää rahkan päälle kolme viipaletta luumua. Ripottele päälle raesokeria, paista uunissa n. 10 minuutin ajan.
Nauti tuoreina.

Vinkkejä:
- Alkuperäisessä ohjeessa käsketään leikata levyt kuudeksi pieneksi neliöksi ja asettaa kaksi levyä päällekkäin tähden muotoiseksi. Tuumimme kuitenkin äitini kanssa, että tuolloin taikinaa tulee liikaa, ja suorakaiteen muotoiset tortut ovat muutenkin nätimpiä.


Virallinen glögimukikin on otettu käyttöön.

4 kommenttia :

Mervi kirjoitti...

Hmmm.... kuulostaa kyllä niin hyvältä, että kunpa muistaisi kokeilla!

Hoo kirjoitti...

Voi miten kauniita leivonnaisia!

inga kirjoitti...

Onpas ihanan herkullisen näköisiä ja myös nopeitakin tehdä näin joulukiireiden alla :)

anskusiili kirjoitti...

Mervi: Vielä on sopivasti joulua jäljellä, että ehtii kokeilla. : )

Hoo: Ja kuinka vähällä vaivalla!

inga: Niinpä, välillä nopeus on valttia.