perjantai 14. helmikuuta 2014

Pistaasi-valkosuklaafudge


Ystävänpäivänä kaveria voi muistaa esimerkiksi kauniiseen purkkiin pakattulla supermakealla fudgella. Pistaasin ja valkosuklaan yhdistäminen on pyörinyt mielessäni kauan, ja kauniin vihreän sekä valkoisen värin rinnalle sopii mielestäni hyvin kirkkaanpunainen kuivattu mansikka. Kuivatut mansikat ovat lisäksi hieman kirpsakoita, mikä tasapainottaa hyvin valkosuklaan ällömakeutta. Nämähän olisi voinut tehdä myös sydämenmuotoisiin konvehtimuotteihin!

Käytin pohjana moneen kertaan hyväksi todettua Nigellan suklaafudge-ohjetta, jota helpompaa saa hakea. Tarvitaan vain muutama raaka-aine, n. 10 minuuttia ja itsekuria, jotta pystyy olemaan lusikoimatta suuhunsa ihanan makeaa töhnää. Tähän ohjeeseen lisäsin hieman valkosuklaan määrää, sillä fudge jäi omaan makuuni hieman liian pehmeäksi.

Pistaasi-valkosuklaafudge

400 g valkosuklaata
1 tlk (n. 400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
30 g voita
1 dl kuorittuja pistaaseja
1 dl kuivattuja mansikoita/vadelmia/karpaloita

Rapsuta pistaaseista suurin osa kuoresta pois, rouhi karkeaksi. Pilko myös kuivatut mansikat sopivan kokoisiksi, mieluiten sekä pienemmiksi että vähän suuremmiksi paloiksi.
Pilko suklaa kattilaan, lisää kondensoitu maito ja voi. Anna sulaa hiljalleen keskilämmöllä välillä sekoittaen. Alussa massa saattaa näyttää vähän rakeiselta, mutta kun kaikki ainekset ovat sulautuneet toisiinsa, massasta tulee kiiltävää.
Kun seos näyttää tasaiselta ja kiiltävältä, lisää pistaasit ja mansikat. Jätä hieman myös päälle ripoteltavaksi.
Kaada 20x20-senttiseen neliövuokaan, ripottele (painele tarvittaessa) päälle loput pistaasit ja mansikat.
Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään kokonaan.
Leikkaa jähmettyneenä paloihin, säilytä kylmässä.


Vinkkejä:
- Silikoninen vuoka sopii tähän tarkoitukseen hyvin - jähmettyneen fudgelevyn saa helposti otettua pois silikonisesta vuoasta. Jos käytät tavallista vuokaa, kannattaa vuorata pohja tuorekelmulla tai voipaperilla, jolloin levyn voi helposti nostaa pois.

8 kommenttia :

Pikkupirtin Lotta/Sirpa kirjoitti...

Hitsit että näyttää H Y V I L L E ! :)

Hanna-Mari / Leipomo kirjoitti...

Ihanan näköisiä ja sopii hyvin ystävänpäiväksi :)

Andalusiana kirjoitti...

aijaijai, miten suloisia! kyllä noilla rakkautta saa :-)

anskusiili kirjoitti...

Pikkupirtin Lotta/Sirpa: Voi kiva kuulla! : )

Hanna-Mari: Kiitoksia, kuulemma maistuivat myös lahjan saaneille!

Andalusiana: Hahaa, toivottavasti saa!

Siiri kirjoitti...

Oi, ihanan näköistä!

anskusiili kirjoitti...

Siiri: Kiva kuulla! Pistaasi on kyllä niin upean väristä.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Halusin jättää pienet terveiset blogiisi ja valitsin tämän postauksen, koska ohje herätti sen verran suuren herkku- ja valmistushimon.

Halusin vain kiittää laadukkaista, selkeistä ja hyvin kirjoitetuista ohjeista!

Toivottavasti jatkat harrastustasi tai teet siitä jopa ammatin - ellet siis ole jo tehnyt!

-Anna

anskusiili kirjoitti...

Anna: Olipa ihana kun jätit kommentin, kiitän kovasti! Varmasti jatkan leipomisharrastusta aina, vaikka kouluttaudunkin vallan eri alalle. : )