torstai 20. maaliskuuta 2014

Banaanigranola


Olen muistaakseni kerran aikaisemmin julkaissut myslin ohjeen blogissa, mutta tällä kertaa kyse on vallan eri asiasta. Granola on vähän kökkö lainasana, mutta mysli ei terminä kuvaa tätä astetta rapsakampaa kaurahiutaleherkkua. Granola, kuten yleensä myslikin, paahdetaan uunissa, mutta joukkoon lisätään makeutta ja rasvaisuutta yleensä hunajan/siirapin ja öljyn muodossa. 

Olen nyt muutamissa blogeissa (esim. täällä) törmännyt banaaniseen granolaan, josta halusin muokata oman versioni. Kaurahiutaleiden ja pähkinöiden sekaan lisätään öljyn ja hunajan lisäksi muussattu banaani, joka tuoksuu ja maistuu yllättävän paljon lopputuloksessa. Tämä granola maistuu aivan banaanileivältä (banana bread), koska joukkoon tulee pähkinöitä, kanelia ja lopuksi vielä kaakaonibsejä muistuttamaan suklaahipuista.

Banaanigranola

4 dl kaurahiutaleita
1 dl erilaisia siemeniä ja pähkinöitä (kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä, manteleita, saksanpähkinöitä)
1 tl kanelia
ripaus suolaa
1/2 dl kookosöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 banaani
2 rkl kaakaonibsejä

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Rouhi pähkinät sopivan kokoisiksi, siemenet voit jättää kokonaisiksi. Yhdistä kaurahiutaleisiin ja lisää kaneli ja ripaus suolaa.
Muussaa banaani kulhossa, yhdistä siihen kookosöljy (lämmitä tarvittaessa) ja hunaja. Kääntele tasaisesti kaurahiutaleiden joukkoon ja levitä seos tasaisesti leivinpaperilla peitetyn uuninpellin päälle.
Paista uunissa n. 20–30 minuutin ajan, sekoittele seosta muutaman kerran paistamisen aikana.
Ota uunista ja pieni lusikan avulla sopivan kokoisiksi palasiksi (jätä kuitenkin isompia paloja joukkoon, se kuuluu granolan luonteeseen). Sekoita joukkoon kaakaonibist ja  anna jäähtyä. Säilytä kannellisessa purkissa.


Vinkkejä:
- Esimerkiksi GoGreenin salaattisekoitus sopii hyvin tähän eikä maksakaan paljoa. Lisäksi laittaisin vielä maukkaampia pähkinöitä (esim. pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä) tai kuorellisia manteleita.
- Nauti granola luonnonjogurtin kanssa tai vaikka mantelimaidon ja pilkotun hedelmän kera muromyslin tapaan (muistaako joku niitä Pirkan superhyviä (sokeripommeja) muromyslejä?). 

5 kommenttia :

Pipsa kirjoitti...

Banaanigranola on ehdoton oma suosikkini! Jos käyttää oikein ruskeita banaaneja, ei edes lisämakeutusta tarvita, ja jos öljyn korvaa vielä valkuaisella (ainakin osittain) saa vieläkin rapsakampaa granolaa.

Pipsa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
anskusiili kirjoitti...

Pipsa: Oi kiitos mahtavista vinkeistä! Tämä minun versioni olkoon vähän sellainen herkuttelugranola... :D

Daniela kirjoitti...

Oi ihanan näköistä! Näköjään on granolasta ja myslistä ollut aika paljon blogeissa viime aikoina - itsekin tuli blogattua pari päivää sitten. Namskis!

anskusiili kirjoitti...

Daniela: Jep, olen törmännyt granolaan nyt kaikkialla vaikka se onkin ollut pinnalla jo muutaman vuoden. : ) Ihanalta näytti sinunkin versiosi!